afbeelding van Mandonlinman

Op hun succesvolle debuut ‘Old Tunes, Dusted Down’ ging MANdolinMAN, Belgiës enige mandoline-kwartet, aan de slag met melodieën die folklorist Hubert Boone als een Vlaamse Alan Lomax had opgetekend. Door de eigentijdse en eclectische bewerking kreeg de oude fanfaremuziek een tijdloos en universeel karakter.
Op hun tweede album ‘MANdolinMAN plays Bossa Nova’ verkende het viertal de bossa novastijl.

Met ‘Unfolding The Roots’ keert MANdolinMAN terug naar het traditionele repertoire van hun debuut, maar gaan ze nog een stap verder in het bewerken ervan, waardoor de melodieën en de arrangementen nog moderner en contemporainer klinken. Vlaamse instrumentale traditionele muziek heeft misschien nog nooit zo exotisch en modern geklonken. De nieuwe cd verscheen in België in oktober 2016 en is wereldwijd in maart 2017 gereleaset door het gereputeerde Engelse label ‘ARC MUSIC’ (Ravi Shankar, Clannad, Seckou Keita …).

De voorbije jaren heeft de band tal van binnenlandse concerten gespeeld, maar ook op heel wat internationale podia gestaan in Canada, Brazilië, Schotland, Spanje, Engeland, Denemarken, Duitsland, Nederland, Frankrijk en Finland.

Tickets: 12 euro | 10 euro (-26 jr/abo)
via https://webshopsintlievenshoutem.recreatex.be

-- UITVERKOCHT --