De website heeft geen ondersteuning voor de Internet Explorer 6/7 browser. Gelieve uw browser te upgraden!

Info

Lees hieronder wat je moet doen om je in te schrijven voor een instrumentles.
Bekijk de rubriek ‘veelgestelde vragen’ en vind er het antwoord op jouw vraag.

Veelgestelde vragen

Moet ik al iets kunnen om les te kunnen volgen?


Je hoeft geen enkele voorkennis hebben om bij ons te kunnen starten. Je start meteen met instrumentles, alle theorie die je nodig hebt wordt je tijdens de instrumentles zelf aangereikt.

Op welke tijdstippen gaan de lessen door?


De lessen vinden plaats op weekdagen vanaf 16u, op woensdagnamiddag en op zaterdag. Voor volwassenen wordt soms les gegeven tot en met 22u.


Schoolvakanties of feestdagen zijn inhaalmomenten. Dan lopen de lesweken niet door,  maar worden er wel steeds inhaallessen georganiseerd. Bekijk dus vooraf goed met je lesgever of er al dan niet les is voor jou!

Hoe worden de lessen georganiseerd?

De lessen gitaar, muziekinitiatie en muziek&spel gaan meestal door in kleine groepjes, duren 30 minuten (gitaar kinderen en jongeren) of 45 minuten (gitaar volwassenen, muziekinitiatie en muziek&spel) en gaan wekelijks door. De leerlingen worden hiervoor met leeftijdgenoten ingedeeld in groepjes per niveau. 
De andere instrumenten kunnen individueel gevolgd worden, deze lessen duren 20 minuten en gaan eveneens wekelijks door. Samen met de lesgever kan je zelf bepalen welk traject je wenst te volgen.
Band- en koorrepetities duren anderhalf uur en worden 20x per lesjaar georganiseerd, af te spreken met de lesgever zelf.
Koorrepetities voor kids gaan wekelijks door en duren 60 minuten. Ook voor het strijkersorkest hanteren wij dezelfde formule.

Kan ik een dubbele les volgen, of kunnen we met 2 samen les volgen?

Indien je 2 of meerdere opeenvolgende lesplaatsjes boekt kunnen broertjes, zusjes of vriendjes samen 40 minuten les volgen. Ook voor jezelf kan je een dubbele sessie boeken als je je voor 2 opeenvolgende lesplaatsjes inschrijft. Dubbele pret gegarandeerd!

Moet ik een eigen instrument hebben?

In sommige gevallen kan je tijdens de les een instrument van het Muziekcentrum gebruiken. Je beschikt echter best over een eigen instrument zodat je thuis kan oefenen. Vraag gerust raad aan je lesgever voor de aankoop van een instrument!


Praktische info

Inschrijven

De uurroosters die je momenteel op de website kan terugvinden zijn van lesjaar 2017-2018. Je kan niet meer inschrijven hiervoor.

Inschrijven voor lesjaar 2018-2019 kan pas begin september '18 via deze website. Als je wil op de hoogte gebracht worden van de nieuwe inschrijvingsronde kan je je contactgegevens doorgeven via het contactformulier.

Inschrijven kan je best doen via de website, op die manier kan je snelst je favoriete plekje reserveren. Je mag ook telefonisch contact opnemen met het secretariaat. Inschrijven ter plaatse is helaas niet mogelijk.

Heb je bij de start van de inschrijvingen geen enkel passend lesmoment gevonden binnen ons aanbod? Of is jouw favoriete lesmoment reeds volzet? Stuur ons alsnog je gegevens en mogelijkheden door. We plaatsen jouw naam op een aparte lijst. Mochten er zich nog wijzigingen voordoen (wijzigingen uurrooster, wegvallen andere kandidaten, extra lesgevers...) nemen wij zeker nog contact op met jou!

Kostprijs

Je kan je enkel inschrijven voor een volledig lesjaar. Deze lessenreeks omvat 30 lesmomenten en de kostprijs hiervoor bedraagt 163 euro voor -18 jarigen en 193 euro voor +18 jarigen.

Er wordt een korting toegestaan van 12,5 euro vanaf het derde gezinslid dat zich inschrijft. Wie een inschrijving voor een instrumentles combineert met een inschrijving voor bandcoaching of het koor kan deze laatste volgen met een korting van 25%. Er wordt geen korting gegeven voor de combinatie van twee of meerdere reeksen instrumentles.
Kinderen jonger dan 12 jaar ontvangen een fiscaal attest.