Osama Abdulrasol trio

Osama Abdulrasol trio | wereld/folk/jazz

Een beetje vreemd dat de muziek van de Belgisch-Iraakse Osama Abdulrasol, die als geen ander de qanun of schootharp beheerst maar ook actief is in de beeldende kunsten en af en toe exposeert, relatief weinig aandacht krijgt. Hoog tijd om kennis te maken met de muzikant, die eerder al samenwerkte met Goran Bregovic, Sidi Larbi Charkauoi, Sioen, Dirk Brossé, Claron McFadden, Lula Pena en Wannes Van De Velde.

Osama Abdulrasol verrijkt met zijn magische spel al jaren de Belgische en internationale wereldmuziekscène. Osama’s composities hebben duidelijk hun wortels in zijn geboorteplaats, het oude Babylon in Irak, maar worden verrijkt met invloeden van over heel de wereld. Zijn melodieën vormen dan ook een brug tussen oost en west. Hij toont hoe de toekomst er kan uitzien, hoe verschillende achtergronden, stijlen en talen kunnen vermengen tot een nieuw uniek geluid.

Net zoals er niet in hokjes gedacht wordt, wordt er evenmin in hokjes gewerkt of gespeeld. Iedere muzikant heeft zijn eigen achtergrond of verleden, zijn eigen input. En door dat samen te brengen komt men tot een uniek en resultaat.

Osama Abdulrasol: qanun

Helena Schoeters: zang

Francois Tallefer: drums & percussie