Don Kapot

Don Kapot | freejazz/afro-punk

Scheurende sax, vette grooves en bakken energie! Dat zijn de ingrediënten voor de muziek van Don Kapot. Of zoals ze zelf zeggen:  ‘afro-punk rock- 'n- roll power’. De sound van Morphine of de energie van The Thing zijn nooit veraf, maar ook de geest van Fela Kuti waart onmiskenbaar rond. Hun combinatie van energieke en sterk ritmische songs jaagt meteen de temperatuur de hoogte in en is live gegarandeerd goed voor zweterige feestjes.

Ja hoor, de herrie die de jazzvikingen van The Thing maken zit best dicht in de buurt. Maar toch is er genoeg eigenheid te horen. Dit trio met de Griekse gitarist/bassist Giotis Damaniadis, drummer Jakob Warmenbol (o.a. Robbing Millions) en baritonsaxofonist Viktor Perdieus is een leuke, maar bovenal speelse bezetting.

Het trio brengt melodieën die niet altijd even rechtlijnig zijn en soms oriëntaals aandoen. Hun energie gaat echt alle richtingen uit, soms tegelijkertijd. Waardoor je als luisteraar de indruk hebt dat Don Kapot je eerst KO slaat, alvorens je met zoete jazzdromen te overladen. Direct hoor je hoe gepassioneerd deze bende musiceert. Wat een overgave. Dat merk je ook als luisteraar. Zo is er vrijwel instinctmatig de sensatie van verbluffing en verdwazing.

Giotis Damaniadis: basgitaar

Jakob Warmenbol: drums

Viktor Perieus: saxofoon