MUSIC PRODUCER/ENGINEER MASTERCLASSES

Meer informatie

MUSIC PRODUCER / ENGINEER MASTERCLASSES (extra lessenreeks toegevoegd!)

Wil je graag meer weten over hoe muziek wordt opgenomen en hoe een album/single tot stand komt? Wil je leren mixen, opnemen, componeren, produceren? Kom dan zeker naar de gratis infosessie in het Muziekcentrum Bavegem voor meer informatie over de masterclasses die dit jaar zullen gegeven worden omtrent muziek productie! Heb je interesse maar kan je niet naar de infosessie komen? Vraag vrijblijvend meer informatie op bij het muziekcentrum en/of maak een persoonlijke afspraak met onze docenten.

De masterclasses zullen doorgaan in dunk!studios (Zottegem) waar alle professionele tools aanwezig zijn. Je zal op korte tijd praktisch leren omgaan met industry standard tools die vandaag overal ter wereld gebruikt worden. Wij zullen ons voornamelijk toespitsen op het efficiënt opnemen, mixen en masteren van muziek. Er worden in eerste instantie 5 masterclasses aangeboden. In een latere fase kunnen bij voldoende interesse en doorstroming extra masterclasses georganiseerd worden zodat cursisten zich verder kunnen specialiseren.

Infosessie

Op zaterdag 15 februari wordt in de garage van het muziekcentrum een infosessie georganiseerd. De belangrijkste instructeurs geven tekst en uitleg. Start om 19 uur.

De instructeurs

  • Jannes Van Rossom studeerde af als professioneel geluidstechnicus aan de PXL-Music Hogeschool (Hasselt). Hij richte Deaftone Studios op en werkt momenteel voor Dunkstudios. Bekende artiesten als Ruben Block, Triggerfinger, Jasper Steverlinck,... deden al beroep op zijn diensten. 
  • Bob Varo  is een onafhankelijke muziek producer en recording/mixing/mastering engineer en gitarist. Hij volgde training aan de legendarische Abbey Road Studios en deed ervaring op in Daft Studios en verschillende internationale recordingstudio's. Bands waarvoor hij gewerkt heeft zijn oa Sigala, Hellyeah en Madeline Rosene.
  • Extra instructeurs die gespecialiseerd zijn in bepaalde onderdelen van het lessenpakket zullen worden toegevoegd.

Lesdata

vrijdag 13/03, 20/03, 27/03, 03/04 en 24/04/2020

Telkens van 19 tot 23 uur

Extra lessenreeks:

donderdag 12/03, 19/03, 26/03, 02/04 en 23/04/20

Interesse maar de data passen jou niet? Twijfel niet ons hiervan op de hoogte te brengen!

Prijs

5 masterclasses - 20 lesuren - 350 euro

Er worden maximum 10 kandidaten toegelaten

Locatie

Dunkstudios

Letterkouter 8 - 9620 Zottegem

De masterclasses

MASTERCLASS 1: Music Production Studio & Signal Flow

MASTERCLASS 2: Opnameprogramma's - DAW

MASTERCLASS 3: Microphones & Recording Techniques

MASTERCLASS 4: Songwriting

MASTERCLASS 5: Mixing & Mastering