Start onmiddellijk met je instrument, geen notenleer vereist

Het Muziekcentrum biedt een uitgebreid gamma aan instrumentlessen, volledig op maat van de leerling en dit voor beginnende als gevorderde muzikanten.

Ontdek ons aanbod

Nieuws

belangrijke meldingen

VACATURES

Momenteel wordt gewerkt aan het aanbod van volgend lesjaar. Nieuwe, gemotiveerde lesgevers voor alle mogelijke muziekgerelateerde lessen, workshops,... zijn altijd welkom om te solliciteren.

Informatie opvragen m.b.t. lesgeven in het muziekcentrum? Stuur een mail naar muziekcentrum@telenet.be. 

Informatie start en inschrijvingen nieuw lesjaar 2021-2022

Het aanbod van het nieuw lesjaar dat start in september wordt in de loop van juli-augustus bekend gemaakt. Op de pagina "aanbod en inschrijvingen" zal de planning in de loop van de zomermaanden duidelijk worden. Opgelet: wijzigingen zijn tot de start van de inschrijvingen steeds mogelijk.

Noteer alvast volgende data in uw agenda:

donderdag 2 september '21 - 19.00 uur

Start van de inschrijvingen voor de leerlingen & de gezinsleden van deze leerlingen die afgelopen lesjaar 20-21 in het Muziekcentrum ingeschreven stonden

donderdag 9 september '21 - 19.00 uur

Start van de inschrijvingen voor nieuwe leerlingen

maandag 20 september '21

Start van de eerste lesweek voor de meeste cursussen

BELANGRIJK:

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wordt op de hoogte gehouden van de belangrijkste en meest recente informatie
  • Check regelmatig deze website. Het aanbod zal duidelijk worden tijdens de zomermaanden en dit kan je volgen op de pagina  "Aanbod & Inschrijvingen"
  • Wil je als nieuwe leerling graag eerst meer informatie over het Muziekcentrum vooraleer je beslist al dan niet in te schrijven? We organiseren in de loop van augustus/begin september proeflessen en/of infosessies. Vraag hier tijdig een proefles aan. Er wordt hiervoor 5 euro aangerekend. Je hoeft deze proeflessen niet af te wachten en je kan ook altijd contact opnemen met het secretariaat voor al jouw vragen via telefoon of email.
  • Het secretariaat is tijdens de zomermaanden altijd bereikbaar via mail en meestal ook via telefoon. Telefonisch zijn we NIET bereikbaar: van woensdag 30 juli tot en met woensdag 14 augustus. 

 

GITAAR: GROEPSLESSEN & SAMENSPEL

Mensen die geïnteresseerd zijn of die zeker weten dat ze zich willen inschrijven voor een groepsles gitaar laten dit ons best op voorhand weten. Deze regeling zal leiden tot een betere organisatie van dit aanbod. 

Hoe gaat dit in zijn werk?

- Je stuurt een mail naar muziekcentrum@telenet.be met daarin minstens volgende informatie: 1.naam /2.leeftijd/ 3.huidig spelniveau (van 1 tot en met 5) / 4. de lesdag(en) die voor jou mogelijk zijn en 5. welke groep: kleine groep (3 deelnemers) met lesduur van een half uur of grote groep (5-6 deelnemers) met lesduur van 45 minuten tot 1 uur. 

- Voor het bepalen van het niveau surf je naar de pagina "Aanbod & inschrijvingen" - "Gitaar Groepslessen" waar de 5 niveaus beschreven staan. Als je erg twijfelt: vermeld dan simpel dat je het niveau niet weet en dan nemen we contact met jou op om dit uit te klaren.

- Je kan laten weten welke lesdag jouw voorkeur heeft, maar vermeld best ook al de dagen die eventueel ook voor jou zouden kunnen passen

- Leerlingen van afgelopen lesjaar '20-21' kunnen bovendien laten weten dat zij de huidige lesgroep/lesgever wensen te behouden (indien mogelijk)

Ik vind mijn gewenst instrument of cursus niet onder het aanbod van het Muziekcentrum!

Vind je onder ons aanbod niet het instrument dat je wenst te leren spelen? Stuur ons een mail en laat het ons zeker weten. We onderzoeken dan of we een aanbod voor jou kunnen organiseren.

Ons verhaal

Jong en oud kan bij ons terecht voor praktijkgerichte muzieklessen waarin favoriete nummers worden aangeleerd en waar jaarlijks naar een optreden toe gewerkt wordt! Een uitgebreid gamma aan instrument- en zanglessen wordt aangeboden aan zowel beginnende als meer ervaren muzikanten.

Je moet vooraf geen notenleer kennen, en theoretische kennis krijg je stapsgewijs aangereikt. Vanaf de eerste les speel je al op je instrument, hoe eenvoudig de melodie ook! Er is geen examendruk, er worden geen punten, rapporten en testen gegeven. De klemtoon ligt op het plezier van het muziek maken, in de les, thuis en op het podium! Wie z'n instrument reeds min of meer beheerst is meer dan welkom in één van onze bands waarin het leren 'samen spelen' centraal staat.

In de Garage worden op regelmatige tijdstippen concerten georganiseerd, maar ook workshops of jamsessies. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief of agenda!

Agenda

volgende activiteiten

Geen evenementen gevonden

Er werden geen evenementen gevonden die de term '' bevatten.

Bekijk alles