Start onmiddellijk met je instrument, geen notenleer vereist

Het Muziekcentrum biedt een uitgebreid gamma aan instrumentlessen, volledig op maat van de leerling en dit voor beginnende als gevorderde muzikanten.

Ontdek ons aanbod

Nieuws

belangrijke meldingen

Heropstart van de lessen in de week van 25 januari en 2 februari 2021

Wegens strengere lokale maatregelen in onze gemeente was het tot nu toe onmogelijk/verboden om muzieklessen te organiseren. De situatie is nu veranderd en we vallen terug onder de regels van het deeltijds kunstonderwijs. Het bestuur van het muziekcentrum beslist daarom om de activiteiten te hervatten. Geen gemakkelijke beslissing want er is geen enkele garantie op een mogelijke nieuwe verstrenging in de toekomst. Iedereen weet dat het snel opnieuw de slechte richting kan uitgaan. We menen echter dat in deze moeilijke tijden de georganiseerde vrijetijdsbesteding een positieve rol kan spelen in het welzijn van onze leerlingen.

We doen onze uiterste best om de lessen zo veilig mogelijk te laten verlopen: enkel kleine groepen leerlingen of individuele lessen, optimale spreiding in tijd en ruimte van de lessen, grotere lokalen waar nodig,... . Check het volledige veiligheidsdraaiboek op de Info-pagina! 

We rekenen natuurlijk ook op onze leerlingen:

- dragen van mondmaskers - ook tijdens de lessen waar mogelijk

- bewaren van de nodige afstand met andere leerlingen en de lesgevers

- verblijf in de lokalen niet langer dan nodig

- enkel leerlingen betreden het muziekcentrum en niet - of zo weinig mogelijk - hun eventuele begeleiders

- ontsmetting van de handen bij het betreden van onze lokalen

- thuisblijven bij ziekte en melding van coronagevallen bij het secretariaat

Het is financieel en organisatorisch onmogelijk om rekening te houden met de individuele situatie van elke leerling. Elke door ons georganiseerde les wordt dus aangerekend ook al ben jezelf (of jouw kind) bijvoorbeeld op dat moment in een situatie van quarantaine of zie je het bijvoorbeeld persoonlijk niet zitten om op dit moment lessen te volgen. Wél wordt op het einde van het lesjaar een terugbetaling gedaan op basis van het aantal mogelijk niet-georganiseerde lessen.

De lessen herstarten:

- bij bijna alle lesgevers in de week van 25 januari

- bij lesgever Jelle Lefebvre starten de lessen in de week van 1 februari - op maandag 01/02

- bij lesgever Gie Veldeman starten de lessen in de week van 1 februari - op woensdag 03/02

- bij lesgever Ruben Van Hijfte starten de lessen in de week van 1 februari - op donderdag 04/02

- bij lesgeefster Nele Uyttendaele starten de lessen in de week van 1 februari - op zaterdag 06/02

- bij lesgever Vincent Francois start de eerste les op donderdag 4 februari. De leerlingen van dinsdag starten op 09/02

Opgelet:

De leerlingen drums - behalve de leerlingen van Jelle - krijgen voortaan les op een alternatieve locatie: muzieklokaal YAMCO (fanfare) in het lokaal naast de openbare bibliotheek in het centrum van onze gemeente. De ingang van dit lokaal bevindt zich in de overdekte 'Livinusdoorgang'.

De enkele leerlingen drums bij Jelle krijgen les in onze Garage.

Voor een paar grotere groepen is een reorganisatie van de lessen nodig. Blijf dus de communciatie via email nauwlettend volgen.

De sessie popkoor voor volwassenen kunnen nog niet worden hernomen. De sessies popkoor4kids worden wel georganiseerd.

Kan ik mij nog inschrijven?

Hoewel het lesjaar al gestart is, blijft inschrijven mogelijk. Check ons aanbod of informeer naar de vrije lesplaatsen. Er wordt een aangepaste prijs opgemaakt op basis van het aantal resterende lessen.

Ons verhaal

Jong en oud kan bij ons terecht voor praktijkgerichte muzieklessen waarin favoriete nummers worden aangeleerd en waar jaarlijks naar een optreden toe gewerkt wordt! Een uitgebreid gamma aan instrument- en zanglessen wordt aangeboden aan zowel beginnende als meer ervaren muzikanten.

Je moet vooraf geen notenleer kennen, en theoretische kennis krijg je stapsgewijs aangereikt. Vanaf de eerste les speel je al op je instrument, hoe eenvoudig de melodie ook! Er is geen examendruk, er worden geen punten, rapporten en testen gegeven. De klemtoon ligt op het plezier van het muziek maken, in de les, thuis en op het podium! Wie z'n instrument reeds min of meer beheerst is meer dan welkom in één van onze bands waarin het leren 'samen spelen' centraal staat.

In de Garage worden op regelmatige tijdstippen concerten georganiseerd, maar ook workshops of jamsessies. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief of agenda!