Start onmiddellijk met je instrument, geen notenleer vereist

Het Muziekcentrum biedt een uitgebreid gamma aan instrumentlessen, volledig op maat van de leerling en dit voor beginnende als gevorderde muzikanten.

Ontdek ons aanbod

Nieuws

belangrijke meldingen

Muziekcentrum zoekt poetsman/poetsvrouw

We zoeken naar één of een paar vrijwilligers die tegen een kleine vergoeding enkele uren - 2 of 3 uren - per week onze lokalen willen poetsen.

Neem vrijblijvend contact met ons op: 093623062 - muziekcentrum@telenet.be

Nieuwe lessenreeksen vanaf begin februari 2022

De inschrijvingen zijn geopend voor volgende nieuwe lessenreeksen:

- Muziek & Spel en Muziekinitiatie voor onze jongste muzikantjes op lesdag zaterdag en vanaf 5 februari 2022

- Extra 10-lessen-reeks piano op lesdag woensdag en vanaf 2 februari 2022

- Extra 10-lessen-reeks zang op lesdag maandag en vanaf 7 februari 2022

Inschrijven kan via deze website onder aanbod & inschrijven

Ook voor de meeste andere lessenreeksen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

Laatste maatregelen m.b.t. Corona

De meest recente maatregelen m.b.t. Corona laten ons gelukkig toe de lessen verder te organiseren. Toch moeten enkele richtlijnen in acht worden genomen en een aantal activiteiten worden bijgestuurd.

Mondmaskers verplicht

We vragen aan alle leerlingen en hun eventuele begeleiders om het mondmasker altijd te dragen: bij betreding van de gebouwen en - indien dit mogelijk is - ook tijdens de lessen. Indien het mondmasker niet kan gedragen worden (zang, popkoor,...) vragen we om extra aandacht te besteden aan het respecteren van de afstand, verluchting van de lokalen en het gebruik van de veiligheidsschermen. In al onze lokalen zijn ook dispensers aanwezig voor het reinigen van de handen en het gebruikte materiaal.

Verlenging van de kerstvakantie

De kerstvakantie wordt met één week verlengd en de organisatie van lessen en activiteiten is tijdens deze periode verboden.
Dat betekent dat er van maandag 20 december '21 tot en met zondag 9 januari '22 dus geen enkele activiteit toegelaten is in het Muziekcentrum.

Repetitiestop

Repetities voor amateurs zijn momenteel verboden. De sessies onder "bandcoaching" en "samenspel" vormen een uitzondering gezien deze vallen onder ons lesaanbod. De lesgever dient hierbij aanwezig te zijn.

Annulatie jamsessie

De jamsessie gepland op 17 december wordt geannuleerd. Vanaf het opnieuw mogelijk is, wordt een nieuwe datum vastgelegd. Voorlopig staat de eerstvolgende jamsessie gepland op vrijdag 18 februari 2022.

Groot Onderhoud

Het optreden van Les Contes D'Alfonsina op donderdag 23 december wordt om alles in zo veilig mogelijke omstandigheden te laten verlopen uitzonderlijk georganiseerd in CC De Fabriek en dus niet in onze vertrouwde Garage. Tickets zijn nog beschikbaar via de gemeentelijke webshop.

Verhuur De Garage

Private bijeenkomsten zijn verboden tenzij ze thuis worden georganiseerd. Verhuur van onze lokalen zijn bijgevolg niet toegestaan.

Starten met lessen kan het hele jaar door

Ook als het lesjaar al gestart is en er zijn nog vrije plaatsen beschikbaar, kan men zich altijd nog inschrijven.

Stuur ons een mail en wij informeren u over de aangepaste lesprijs.

VACATURES

Muziekcentrum vzw is vaak op zoek naar nieuwe, gemotiveerde lesgevers.

Informatie opvragen m.b.t. lesgeven in het muziekcentrum? Stuur een mail naar muziekcentrum@telenet.be. 

Ons verhaal

Jong en oud kan bij ons terecht voor praktijkgerichte muzieklessen waarin favoriete nummers worden aangeleerd en waar jaarlijks naar een optreden toe gewerkt wordt! Een uitgebreid gamma aan instrument- en zanglessen wordt aangeboden aan zowel beginnende als meer ervaren muzikanten.

Je moet vooraf geen notenleer kennen, en theoretische kennis krijg je stapsgewijs aangereikt. Vanaf de eerste les speel je al op je instrument, hoe eenvoudig de melodie ook! Er is geen examendruk, er worden geen punten, rapporten en testen gegeven. De klemtoon ligt op het plezier van het muziek maken, in de les, thuis en op het podium! Wie z'n instrument reeds min of meer beheerst is meer dan welkom in één van onze bands waarin het leren 'samen spelen' centraal staat.

In de Garage worden op regelmatige tijdstippen concerten georganiseerd, maar ook workshops of jamsessies. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief of agenda!