Matt Watts Group

Matt Watts Group | americana/singer-song

Matt Watts, zoon van een katholieke priester en een moeder met Cherokee-roots, is een Amerikaanse singer-songwriter die momenteel Brussel als thuishaven heeft. Toen hij 11 jaar was componeerde hij op zijn elektrisch orgel al liedjes. Op 13-jarige leeftijd kreeg hij van zijn moeder een elektrische gitaar en met een karaoke-apparaat als versterker schreef hij nummers en trad hij op.

Zijn eerste album nam hij twee jaar later op in een kleine studio in Montana.

Op 19 jarige leeftijd verhuisde hij naar Antwerpen en werkte hij al vlug samen met Zita Swoon Group, I H8 Camera, The Calicos en bracht hij diverse en goed ontvangen soloalbums uit.

Zijn vorig uitgebracht album in 2017 ‘How Different It Was When You Were Here’ werd geproduceerd door Nicolas Rombouts (Dez Mona, Ottla, Belcanto) en kon rekenen op gastoptredens van Nathalie Delcroix, Bjorn Eriksson en Stef Kamil Carlens.

Diezelfde Bjorn Eriksson en Stef Kamil Carlens namen plaats in de productiestoel van zijn nieuwe album ‘Queens’ (2019). Matts zachte stem, het toevoegen van een complete band, de knappe, subtiele arrangementen alsook de stempel van Stef Kamil, scheppen een mysterieus en indringend muzikaal landschap. In dit landschap bewegen de lyrics zich als ware storytellers. Benieuwd of ‘Queens’ de grote doorbraak bij het publiek zal betekenen en de aandacht die deze plaat en deze artiest verdient.

Matt Watts: gitaar en zang

Nicolas Rombouts: contrabas

Bjorn Eriksson: gitaar

Kapinga Gysel: zang