Ik en den Theo

Ik en den Theo   |   The White Stripes for kids (3+)

Absoluut niet braaf, maar zeker ook niet stout. Bij Ik en den Theo (her)bekijk je de wereld door kinderogen. Kinderen, ouders en grootouders zoeven in raketten door de ruimte, redden als alternatieve superhelden de wereld, kopen in de-winkel-die-alles-heeft wat hun hartje écht begeert, spelen gitaar in een stoere rockband, plannen hun (tweede) loopbaan als Indiaan, verjagen spoken en griezels en verkennen de uiterste grenzen van hun fantasie.

Pas als alle kelen schor zijn, de ledematen lam en de concertpolitie overtuigd is van de uitbundigheid van het feestgedruis, gaat het licht weer aan. Piet Maris en Theophane Raballand (allebei van Jaune Toujours) doen hun ding op accordeon en drum ... en met het publiek, dat voortdurend wordt uitgedaagd om mee te zingen, dansen, springen en fantaseren.

Piet Maris: ‘We spelen rechttoe rechtaan liedjes, zonder veel poespas. Ik schrijf de liedjes vanop de ooghoogte van jonge kinderen, in alle eenvoud, maar zonder alles te versimpelen. Een beetje Rock ‘n Roll, niet te braaf, maar ook niet platvloers.’