Rony Verbiest Trio

Rony Verbiest Trio   |   Plays Dave Brubeck

Rony Verbiest heeft de liefde voor de accordeon meegekregen van zijn vader Michel. Reeds op zesjarige leeftijd stond Verbiest op de planken van het bekende café De Accordeonist dat gerund werd door zijn vader. Het was het begin van een creatieve muzikale carrière waarin de accordeon, drum en saxofoon centraal stonden.

Verbiest is een gevestigde naam in de Belgische jazzwereld en musiceerde in allerlei jazzformaties en bigbands. Daarnaast verleende hij zijn medewerking aan optredens van Johan Verminnen en is hij vaste begeleider van Jo Lemaire.

Eveneens ontwikkelt Rony Verbiest zijn eigen muziek op accordeon. Zo mengt hij in zijn muziek de traditionele musette met invloeden uit de moderne jazz, klassieke muziek en volksmuziek en uiteraard ook de verleidelijke Argentijnse tango.

Op 28 maart brengt Rony Verbiest in De Garage een ode aan de Amerikaanse jazzpianist en componist Dave Brubeck. Het project dat er kwam op vraag van Hans Kusters bevat een selectie uit Brubeck’s eigenzinnige repertoire: ‘The Band is Back in Town’, ‘Broadway Bossa Nova’, maar ook het bekende ‘Take Five’.